ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 7 marca 2011

Sos musztardowo-cebulowy - Dukan

  • Lekki sos musztardowo-cebulowy :)
  • Użyłam go do pyzów, mnie bardzo pasował, ale można znaleźć mu inną potrawę do towarzystwa :)
  • ok. 200ml wody
  • pół cebuli (średniej)
  • przyprawa do zup z kawałkami warzyw wg smaku (bo słona)
  • dodałam Maggi do smaku (pasowało idealnie)
  • lub pół kostki warzywnej/rosołowej
  • pół łyżeczki musztardy (najlepiej ostrej, z czarną gorczycą)
  • 1 łyżka skrobi
Pokroić cebulę na drobną kostkę. Zagotować wodę, dodać przyprawy, cebulę i musztardę. Skrobię rozmieszać w odrobinie zimnej wody, dodać do gotującej wody, zagotować.
Sosu wychodzi dość sporo, bo jest rzadki więc wydaje się, że jest go więcej po nalaniu niż gęstszego :)

2 komentarze:

  1. Bardzo Ci dziękuję za ten przepis. Podchodziłam do niego jak do jeża ;-), ale okazał się fantastycznie fenomenalny.
    Pozdrawiam serdecznie(w końcu zarejestrowana Wanilia ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. To dobrze, że ci smakuje :D Ja uwielbiam go zarówno z pyzami jak i do sałatek :D ogólnie do wszystkiego :D
    pozdrawiam :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...