Dla Oli filmik :) Na filmiku najpierw wymieszałam 2 łyżki mleka z 1 wody, później uzupełniłam resztę, odstawiłam do lodówki na chwilę i odrywając kawałki czekolady toczyłam kuleczki wielkości końcówki łyżeczki i spłaszczałam w palcach lub na dłoni :)
Na 1/3 filiżanki:- 3 czubate łyżeczki mleka w proszku
- 1 łyżeczka kakao
- 3 tabletki słodziku rozkruszone
- woda 1 łyżka
- aromat orzechowy
pycha zjem wszystkie od razu :)
OdpowiedzUsuńSame? One mają proporcje do zapiekania w czymś np. cieście :) Albo w ciastkach :) wiesz.. tak jak się kupuje takie łezki czekoladowe i wrzuca do babeczek itd :)
OdpowiedzUsuńtak apetycznie wygladają ,az chciało by się je schrupać taka namiastka czekolady :)
OdpowiedzUsuńA jak się ładnie topią w środku ciasteczek :D A jak są na wierzchu, to się ładnie trzymają :D
OdpowiedzUsuńJak tak patrzę na ich fotkę, to aż sama nie wierzę, że tak ślicznie mi wyszły :D
Bardzo dziękuję za filmik :) :*
OdpowiedzUsuńSą świetne:DDD Do tego robią się szybko i łatwo: super!
OdpowiedzUsuńJak je zrobiłam to zjadłam jako przysmak hahhaha. By mieć je jako dodatek musiałam wykonać kolejną porcję!
OdpowiedzUsuń:D ja ostatnio skończyłam tylko na wymieszaniu i zamiast kulek zjadłam prosto z miski wszystko :D
OdpowiedzUsuńja też po prostu zjadam :)
OdpowiedzUsuńTyle kulania, by zjeść :) Aleśmy straszne :)
OdpowiedzUsuńJestem w szoku! Jak Ty na to wpadłaś? To jest genialne w swej prostocie. Właśnie ją zrobiłam i świetnie się z nią pracowało, a wygląda super ;) Jutro będą pieguski, bo dzisiaj też żurawinę w końcu będę miała :)
OdpowiedzUsuńNo wiesz... jakoś tak normalnie jak wszystkie inne rzeczy :) po prostu mam to w głowie :D i to robię :D
OdpowiedzUsuńsmacznych piegusków :D
a mleko w proszku czy zalac woda je przed zrobieniem mieszanki ?
OdpowiedzUsuńAleż nie :) po prostu dac suchy proszek :) Na koniec wodę tylko 1 łyżkę lub ciut więcej, gdy masz bardzo płaskie łyżki :)
OdpowiedzUsuńa ja dodałam jeszcze dwie łyżki kawy rozpuszczalnej -wychodzi czekolada gorzka
OdpowiedzUsuńA ma kawowy smaczek?
OdpowiedzUsuńCiekawie :D
A mozna dac zamiast aromatu orzechowego czekoladowy? albo toffi bo orzechowego nie mam:(
OdpowiedzUsuńMożesz użyć jaki chcesz, chodzi o to, że orzech nadaje tego posmaku czekolady, choć jest też czekoladowy aromat, który pasowałby jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńmozna trzymac to w zamrazarce i pozniej dodac do piegusek i wyjdzie czy musza byc w lodowce
OdpowiedzUsuńA jest jakiś konkretny powód, żeby trzymać w zamrażarce? właściwie obojętnie w czym przechowasz, jedynie uformować musisz przed mrożeniem.
UsuńDobrze zrozumiałam o co chodziło w pytaniu?
dziwne te kulki robilam jak w przepisie i nie sa za smaczne
OdpowiedzUsuńJakiego słodziku użyłaś? Kulki nie mogą być niesmaczne :) wkońcu to mleko i kakao :) stawiam na słodzik, być może za dużo dodałaś.
UsuńJakiego słodziku uzyłaś i co ci w nich nie smakowało? w czym je zapiekałaś?