- Ryż z truskawkami robiła moja mama, zawsze latem. Bardzo nie lubię ryżu zwłaszcza na słodko, ale ten z otrębów jest genialny. Razem z aromatem truskawkowym oddają bardzo realny smak ryżu z truskawkami :)
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 125ml mleka (można dać nawet 150)
- słodzik do smaku
- aromat truskawkowy (klik) na czubek łyżeczki
- odrobina czerwonego barwnika (klik)
Ostudzić lekko, dobre na zimno jak i na ciepło.
Jejku na razie jest sama nazwa a już chce mi się to zjeść... :)
OdpowiedzUsuńBo coś mi zdjęcia nie wchodzą :)
OdpowiedzUsuńAle to nie jest prawdziwy ryż :P
Ale smakuje jak prawdziwy :)
widzę, że aromatowe szaleństwo trwa :) ja niestety nie przepadam za takimi smakami, nawet zamówiłam kilka aromatów, niestety w ogóle mi nie podeszły, oddałam siostrze(też jest na dukanie) i jest bardzo zadowolona, więc się nie zmarnują:) pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńA jakie Zosiu miałaś? i proszkowe czy płynne?
OdpowiedzUsuńMnie smakują obłędnie, bo są bardzo dobre i mają identyczny smak co nazwa :)
kupiłam płynne, z tej strony z herbatami, którą mi wysłałaś. miałam kokos, nugat, wiśnię i gruszkę. Jedyny, który był dla mnie zjadliwy to kokos. Eksperymentowałam z ilością i różnymi potrawami, ale jakoś się nie mogłam przemóc. Teraz się zastanawiam, czy nie spróbować tych w proszku, w razie czego oddam siostrze, a może akurat i mnie podejdą:)
OdpowiedzUsuńOj te płynny to były be :(
OdpowiedzUsuńProszkowe wymiatają!! Naprawdę, poczytaj opis w poście najnowszym o aromatach :) Naprawdę są genialne, nie to co te płynne.
no właśnie czytałam i bardzo mnie zachęcił Twój wpis:) poza tym jak patrzę na Twoje przepisy, to aż słyszę jak te aromaty wołają i proszą, żebym je kupiła;) Dobrej nocy:)
OdpowiedzUsuńZosiu aromaty w proszku są wprost idelane, oddają prawdziwy smak, te płynne to sie nie umywają.
OdpowiedzUsuń