- Lekki sos musztardowo-cebulowy :)
- Użyłam go do pyzów, mnie bardzo pasował, ale można znaleźć mu inną potrawę do towarzystwa :)
- ok. 200ml wody
- pół cebuli (średniej)
- przyprawa do zup z kawałkami warzyw wg smaku (bo słona)
- dodałam Maggi do smaku (pasowało idealnie)
- lub pół kostki warzywnej/rosołowej
- pół łyżeczki musztardy (najlepiej ostrej, z czarną gorczycą)
- 1 łyżka skrobi
Sosu wychodzi dość sporo, bo jest rzadki więc wydaje się, że jest go więcej po nalaniu niż gęstszego :)
Bardzo Ci dziękuję za ten przepis. Podchodziłam do niego jak do jeża ;-), ale okazał się fantastycznie fenomenalny.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie(w końcu zarejestrowana Wanilia ;-)
To dobrze, że ci smakuje :D Ja uwielbiam go zarówno z pyzami jak i do sałatek :D ogólnie do wszystkiego :D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :D