ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 26 marca 2011

Mielone z sosem pieczarkowym - Dukan

  • Choć mogą nie wyglądać zbyt reprezentatywne, to mnie smak powalił :)
  • NA 1 PORCJĘ:
  • Dwie garście pokrojonych pieczarek
  • łyżka cebuli suszonej
  • 2 łyżki serka wiejskiego
  • troch śmietanki do podlania z serka wiejskiego
  • łyżeczka ketchupu
  • ewentualne przyprawy? np pieprz?
  • mielone kotlety
Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy pieczarki, podlewamy odrobiną wody, smażymy aż zmiękną, dodajemy cebulę suszoną, mieszamy, potem jak już trochę się przypieczą pieczarki to dodajemy serek wiejski i polewamy dodatkowo śmietanką, na koniec ketchup i pieprz.
Układamy obok mielonych lub bezpośrednio na nie.

2 komentarze:

  1. Ania mama Kubusia9 kwietnia 2011 14:23

    Po prostu pyszne! Świetny, szybki i łatwy w przygotowaniu obiadek!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...