ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 2 czerwca 2011

Placki ziemniaczane na bogato - Dukan

Druga wersja placków ziemniaczanych bez ziemniaków :) Wzbogacona o kilka dodatków :) Polecam jeść z wędlinką :)
  • 3 łyżki otrąb NIE mielonych (2o+1p)
  • 2 łyżki pokrojonego szczypioru
  • 1 łyżka cebuli prażonej lub suszonej
  • 2 łyżki serka wiejskiego bez śmietanki
  • przyprawy np sól, pieprz czarny, ew. zioła
  • 1 jajko
Teflon rozgrzać. Wymieszać składniki wg podanej kolejności. Kłaść łyżką małe placuszki i uklepywać na płasko łyżką :) Smażyć na małym ogniu. Odwracać, gdy same będą odchodzić od patelni :) A odchodzą bardzo ładnie :)

23 komentarze:

  1. Placuszki są genialne, jedno z ulubieńszych moich dań, dziękuję Ci za ten przepis :):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio zauważyłam, że są najlepszą rzeczą rano, gdy nie mam czasu, wymieszam szybko, wrzucę na teflon i zajmuję się czymś innym i już :)
    Nie wiem jak wam, ale mnie za każdym razem szczerze plackami smakują :)Pewnie przez suszoną cebulę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mnie również każdorazowo smakują! Ostatnio w ramach oszczędności bardzo często się nimi raczę :D na zmianę z wątróbką drobiową w sosie musztardowym:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wątróbki nie tknę, nawet gdy raz postanowiłam spróbowac, to faktura i konsystencja mnie odrzuca :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Mnie się chce -wiesz co- jak ja myję kiedy jest surowa, ale nie wiem co innego jest w tak niskiej cenie mięsnego, więc zaciskam zęby;d

    OdpowiedzUsuń
  6. Racja, ale mnie nawet głód nie zmusi :( Bo 2 3 razy w życiu jadłam, 2 razy wymiotowałam po niej, nie wiedząc nawet co to jest, więc wykluczamy tu uprzedzenia, taka reakcja po prostu a 3 raz, to właśnie ostatnio próbowałam tylko taki tyci kawałeczek i mnie znów odrzucało.. A też myślałam nad nią, bo tania jest..

    OdpowiedzUsuń
  7. A to faktycznie nie ma co na siłę wmuszać, bo organizm i tak zrobi swoje:)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja tam uwielbiam wątróbkę :) :P Tak samo jak szpinak, hehe.

    jutro robię Twoje placuszki z sosem węgierskim, zobaczymy co wyjdzie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Szpinak owszem jest rewelacyjny, jednak wątróbka u mnie kończy się wymiotem :(

    OdpowiedzUsuń
  10. dołączam się do antyfanów wątróbki :D A przepis zaraz idę wypróbować bo nie mam dziś czasu na nic a to jest szybkie ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Antyfani :) hehe a jak wyszły placki?

    OdpowiedzUsuń
  12. mniaaaaaaaaaaaamm ! pyszne. :)) troche przesadzilam z cebulą ,bo były mega cebulowe,ale w sumie to tak bardzo mi nie przeszkadzalo,zeby je wszystkie pochlonąć .;p

    z Twoimi przepisami łatwiej iść do przodu, genialne !
    Tuśka

    OdpowiedzUsuń
  13. Mmmm.. cebulowe, nawet jakza mocno to i tak były pewnie pyszne :) uwielbiam cebulę :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Pyszne wychodzą te placki! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. wyśmienite :D najadlam się wlasnie nimi ;-) wyszly mi 3 sredniej wielkości placki, ale sycące i mega pyszne:)
    Edyyta

    OdpowiedzUsuń
  16. Co to za wędlinka która jest na tym zdjęciu ;)? dukanowa :D?

    OdpowiedzUsuń
  17. A to wygotowana z tłuszczyku mortadela paprykowa, chyba z biedronki? albo z netto?
    Ogólnie nie jadam, ale akurat się trafiła :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Super, właśnie je wcinam razem z cykiem ze szpinakiem, bo mi z obiadu został :) Muszę sobie przepis zapisać, go placuszki świetne i sycące.... 1.5 w siebie wcisnęłam , a reszty nie umiem :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...