- 100g rabarbaru
- słodzik do smaku
- 180g serka homo (najlepiej TSM, lub innego GĘSTEGO!)
- 2 łyżki mleka skondensowanego
- 1 ziarenko kardamony zmielone lub 1-2 szczypty mielonego
- 1,5 łyżki mleka w proszku
- 0,5 łyżeczki kwasku cytrynowego
Przełożyć masę do zamykanego pojemnika, ja włożyłam do pojemników na lody (na drugi dzień były świetne lody), zamknąć i odstawić do lekkiego zmrożenia (ok godziny, dwóch?) w zależności od zamrażarki, lepiej co jakiś czas sprawdzać :)
Masa powinna być lekko twarda, ale na tyle miękka by móc formować np kulki łyżkami :)
Mam dziś fazę na rabarbar! Zrobiłam Twoje wszystkie przepisy z rabarbarem Aniu. Proszę o więcej :)
OdpowiedzUsuńKrem jest wyśmienity!!! Pyyycha!
Nie mam rabarbaru, bo w tym roku nie chce rosnąć :( tylko resztki mrożone zmiksowane mam, ale trzymam na czarna godzinę :)
OdpowiedzUsuńAniu kremik cudowny, poprostu pyszotka ! Właśnie wcinam ;)
OdpowiedzUsuńTo smacznie :D
OdpowiedzUsuńJuż teraz rabarbar pojawia się w sklepach :) to dobrze :)