ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 2 czerwca 2011

Sos koperkowy bez skrobi - Dukan

  • 100ml wody
  • pół kostki rosołowej
  • 8-10 łyżek jogurtu (gęstego najlepiej)
  • 1 łyżka kopru suszonego, lub mniej (może być świeży)
  • pieprz czarny do smaku
Wodę zagotować, rozpuścić w niej kostkę i podgotować chwilkę koper. Gdy lekko ostygnie wmieszać kilka łyżek do jogurtu, przelać jogurt do garnka. NIE gotować jogurtu, bo oddzieli się serwatka.
Doprawić pieprzem :)

5 komentarzy:

  1. ja daję odsączone ziarenka z serka wiejskiego -fajnie zagęszczają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawie :) Ale mnie taniej jogurt wynosi :) poza tym, do pulpetów ten lekki kwasek z jogurtu idealnie pasuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie się zgadzam, do mielonych moich dzisiejszych dzisiaj dodałam, obiad jak ta lala :)

    OdpowiedzUsuń
  4. właśnie sosik się gotuje.. i pulpeciki... pachnie w całym domu koprem.. mniami

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...