ZNAJDŹ PRZEPIS

niedziela, 3 kwietnia 2011

Kapusta kiszona - Dukan

  • kapusta kiszona
  • cebula
  • 1 tabletka słodziku
  • kwasek cytrynowy (do smaku, ok. 0,5 łyżeczki)
  • parafina (w zależności od ilości kapusty 1-3 łyżek)
  • pieprz czarny do smaku
Kapustę odcisnąć lekko jeśli jest bardzo mokra, pokroić drobno. Cebulę posiekać w drobną kostkę.
Słodzik rozkruszyć, dodać do kapusty i cebuli, wymieszać.
Posypać kapustę kwaskiem i pieprzem, polać parafiną, wymieszać bardzo dokładnie, jeśli będzie mało "sucha" dolać parafiny :)

7 komentarzy:

  1. bardzo lubię kapustę kiszoną, ja nie dodaję parafiny a słodzik rozpuszczam w ok pół kieliszka wody. czasami ścieram na tarce marchewkę
    pozdrawiam i dziękuję.
    ostatnio korzystam tylko z Twoich przepisów. są naprawdę smaczne :)
    A.

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja parafinę daje, bo nie czuć jej wogóle i sprawia, że kapusta nie jest "sucha" :) Kapuste kupuję już z marchewką więc ja pnie mam takiej potrzeby :D

    OdpowiedzUsuń
  3. tej marchewki tu mało widać:P ja robię podobnie, tyle że właśnie z tartą marchewką. i nie jest sucha. do parafiny jakoś nie mam przekonania. wolę od czasu do czasu dodać łyżeczkę oliwy z oliwek.

    OdpowiedzUsuń
  4. A dlaczego nie lubisz parafiny? Marchewki nie widać rzeczywiście, chyba mało było :) Ale zawsze jest dlatego nie pisałam o niej :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Zrobiłam dziś naleśniki z Twojego przepisu i umarłam... takie były dobre :D Jesteś genialna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. hehe fajnie :) a konkretne jakieś?
    Mogłas napisać pod naleśnikami bo zabawnie pod kapustą o tym piszesz :D
    pozdrawiam :D

    OdpowiedzUsuń
  7. A może masz ochotę na konkurs sałatkowy? :) Jeśli tak, zapraszam do mnie.
    Kapusta kiszona i domowe kiszone ogórki - lubię te smaki.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...