- jajka
- łupiny z cebuli (można użyć czarnej herbaty, ale baaardzo mocnej lub 2-3 torebki)
- 1 łyżeczka soli
Po 4 minutach można zaokrąglonym nożem obtłuc jajka w czasie gotowania a po ugotowaniu każde jajko wyjąć i obtłuc na desce. Włożyć wszystkie jajka z powrotem do garnka i pozostawić w nim do ostygnięcia :)
UWAGA!! Można to samo zrobić z barwnikami, tzn ugotowane jajka obtłuc i włożyć do pojemników z barwnikami do jajek i potrzymać chwilę dłużej :) Ja miałam dziś tylko cebulę pod ręką :D
czy ze szpinakiem lub groszkiem wyjda mi zielone???
OdpowiedzUsuńMasz na myśli, czy gotując jajko w skorupce ze szpinakiem? Nie mam pojęcia, czy szpinak będzie na tyle mocno kolorystyczny, ale trochę szkoda szpinaku, bo go już nie zjesz po jajkach..
OdpowiedzUsuńMożesz użyć herbaty czarnej lub kombinowac z owocową herbatą :D
Można też wrzucić buraczka, wyjdą różowe :)
OdpowiedzUsuńKarolina
:) ciekawie.
OdpowiedzUsuń