ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 14 kwietnia 2011

Truskawkowy torcik - Dukan

  • BISZKOPT:
  • pieczemy dowolny
  • dodajemy barwnik czerwony i odrobinkę kakao (ok 0,5łyżeczki)
  • plus aromat truskawkowy ok 0,5 łyżeczki, bo jest delikatny
  • KREM: na średni torcik
  • 5 łyżek twarożku wiaderkowego lub emilki
  • 6 łyżek maślanki
  • aromat truskawkowy lub waniliowy/śmietankowy
  • słodzik do smaku
Na krem zmieszać wszystko na gładko. Odstawić do lodówki.
Upiec ciemnoczerwone ciasto.
Ciasto przekroić na pół, posmarować kremem, przykryć i posmarować wierzch i boki tortu :)
Ozdobić wg uznania :D

2 komentarze:

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...