- 1 jajko
- 6 otrąb NIE mielonych (4o+2p)
- słodzik (dałam 5 rozkruszonych tabletek)
- 2 łyżki serka homo
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (w fazie uderzeniowej - 0,5 łyżeczki sody)
- aromat jagodowy (klik) (1/4 łyżeczki)
- aromat cytrynowy (klik) lub 3-4 łyżki soku z cytryny
- polewa jagodowa (klik)
Ustawić piekarnik na 170* Naszykować papilotki lub formy silikonowe :) lub metalowe wyłożyć dno papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie, nakładać do formy według ulubionej grubości :)Piec do zrumienienia :) Polać polewą jagodową :)
Bardzo smaczne! :) Trochę za krótko trzymałam, są wilgotne całe, niespieczone dookoła. Połączenie jagodowego aromatu i cytryny jest bardzo fajne! :)
OdpowiedzUsuńNo tak, trzeba było je trochę potrzymać dłużej :D
OdpowiedzUsuńAle dobrze, że smakowało :)
ile wychodzi z przepisu?
OdpowiedzUsuńAj, nie pamiętam.. to było tak dawno :(
OdpowiedzUsuńProsze wyjasnij co znaczy: "6 otrab nie mielonych (40+2p)"
OdpowiedzUsuńPodziwiam Cie od pierwszej chwili gdy wpadlam na Twoj blog!!! -Moge Cie adoptowac jako wnuczke, bo swoich nie mam... -Teresa z Australii
Tereso,
OdpowiedzUsuńwitam cię serdecznie :) czemu wywiało cię tak daleko :)
Co do przepisu :) czasem za szybko piszę lub robię milion rzeczy na raz więc się pomylę lub skasuję (czasem po prostu koty tuptają po klawiaturze), ale już wyjaśniam.
6 ma być łyżek, w nawiasie jest napisane jaka proporcja, czyli 4 łyżki owsianych otrąb plus 2 łyżki pszennych :) jest to skrót od rodzajów otrębów jedzonym w tej diecie :)
Przepisów jest wiele, trochę zajmuje mi poprawianie ich, bo poprzedni szablon narobił bałaganu :)
Możesz mnie adoptować :) akuratnie babci nie posiadam więc będzie fajnie :D
pozdrawiam :*
Dziekuje za szybka odpowiedz! http://www.ehow.com/about_5457436_benefits-guar-gum.html
OdpowiedzUsuńto link o Guar Gum. Sproszkowana roslina do zageszczania sosow zamiast maki. W sklepie ze zdrowymi produktami= genialne! Trzeba posypac powierzchnie plynu b.niewielka iloscia (1/8 objetosci maki)i szybko, energicznie rozmieszac. Poczekac 2-3min i geste jak z maki! Zupy, polewy na ciasta tez. Nie wiem czemu Dukan tego nie odkryl? -Trzymaj sie wnuczko! -babciaT.