ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 14 kwietnia 2011

Burger białkowy - Dukan

  • bułeczka z mikro na maślance
  • 1 jajko po szkocku
  • 1 łyżka majonezu domowego lub light
  • 2 łyżki maślanki lub jogurtu
  • 1 łyżka sosu pomidorowego lub ketchupu
  • czosnek granulowany, pieprz, chilli
  • ogórek kiszony lub konserwowy pokrojony w plasterki
Przygotować sos z majonezu, maślanki i przypraw.
Bułkę przekroić na pół, posmarować sosem powstałe kromki. Jajko po szkocku pokroić w plastry, ułożyć na jednej części bułki, posmarować dodatkowo sosem, ułożyć plastry ogórka. Nakryć.

6 komentarzy:

  1. Hej :) co to za mięsko wykorzystałaś? Jak je zrobiłaś?

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie mam czasu rozpisać przepisy niestety zdążyłam tylko fotki wstawić a mięsko to moje jajka po szkocku pokrojone w plasterki :) Genialnie się skomponowało wszystko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kocham twojego bloga!!! jesteś najlepsza!!!
    pozdrawiam gorąco. ps jutro na pewno zrobię sobie takiego na śniadanie :D
    california

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale chlebek był inny, nowy :) dodałam do chlebka maślankę :) i wyszedł fantastyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. hehe ja zawsze dodaję maślankę:p
    ale i tak mega lowe cię za te przepisy.
    california

    OdpowiedzUsuń
  6. A mnie pomysł na maślankę podsuneła Ola :) bo maślanki raczej nie używam i nie piję a miałam okazyjnie i wyszedł swietny :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...