Moja ulubiona sałatka, którą robię od kilku lat, jak tylko mam kapustę pekińską :)
- kapusta pekińska
- pomidor
- łyżka kaparów (w 2 fazie) lub kilka oliwek (w 3 fazie)
- pierś z kurczaka
- przyprawy: kurkuma, ewentualnie curry, przyprawa do kurczaka (ostra)
- odrobinka (kilka kropelek 2-3) oliwy do marynaty
- sos czosnkowy z dodatkiem ketchupu (ostry)
- Kurczaka pokroić w mniejszą kostkę, umyć.
- Przygotować marynatę z przypraw i oliwy, wmieszać w kurczaka, odstawić na kilka godzin.
- Warzywa pokroić wg gustu, ułożyć na talerzu.
- Kurczaka usmażyć na teflonie, położyć na wierzch i polać sosem.
dla mnie super:) jutro wypróbuję:) tyle że bez sosu bo nie lubię:)
OdpowiedzUsuńBez sosu też będzie dobre :D
OdpowiedzUsuń