ZNAJDŹ PRZEPIS

piątek, 8 kwietnia 2011

Kebab białkowy - Dukan

  • pita (klik) (tutaj robiłam z 6łyżek otrębów i 100g twarogu, ale wydajniejsza jest z 200g i 3 łyżek)
  • mięso z kurczaka (oskubałam upieczone udko)
  • ogórek konserwowy
  • cebula
  • sos lub jogurt naturalny
Mięso usmażyć lub oskubać :) cebulę i ogórka pokroić wg uznania (ja cebulę i ogórka kroiłam w paski). Upieczoną pitę przeciąć na pół, posmarować sosem lub jogurtem, położyć trochę cebuli, mięso, sos, ogórek, sos, mięso lu wg uznania :)

17 komentarzy:

  1. fajnie wygląda z tą posypką sezamową, chyba mam już inspirację na jutrzejszy obiad :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow z sezamem bosko! Gdzie i na jakim stoisku (z jakimi produktami) szukać sezamu? Ja się ostatnio rozglądałam, też do pity, ale nie znalazłam. :/
    Jutro też będzie u mnie kebab na obiad :) Tylko bez sezamu, bo nie mam, ale jak uda mi się następnym razem znaleźć.. ojjj będzie grubo :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Tym razem po hiphopowemu dla odmiany - SZACUN ANIU;P

    OdpowiedzUsuń
  4. Sezam ja kupuję w kauflandzie leży w okolicy ryżu, kasz i bakali :D więc gdzieś tam szukaj :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Kebab zrobiony według twojego przepisu jest poprostu rewelacyjny. Dzięki za świetny przepis,myśle że będe często korzystać z twoich pomysłów.Pozdrawiam. Wanda

    OdpowiedzUsuń
  6. a możesz powiedzieć 6 łyżek ... ale czego bo nie jest napisane?

    OdpowiedzUsuń
  7. juz poprawiłam :) słowo "pita" była odnośnikiem do przepisu na pitę :)
    Teraz jest poprawione widoczniej :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo pyszny ten kebab :) Jedząc takie cuda, mogę być na diecie jeszcze bardzooo długo. Często coś gotuję z Twoich przepisów, i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby coś wyszło niesmaczne. :) Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów kulinarnych! // Sana

    OdpowiedzUsuń
  9. jaki fantastyczny! pierś z kurczaka usmażyłam w curry i było tak dobre, że nawet ogórek konserwowy, którego na co dzień nie toleruję jakoś się dobrze wpasował w całe danie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. mmm.. z curry nie próbowałam :) choc ja curry tylko na ostro lubuję :)

    OdpowiedzUsuń
  11. cudny wyszedl, i pita zaskakujaco wspaniala!! dziekjue!!! mialam cudna kolacje:) a jakie sosy Pani robi??umiem tylko czosnkowy na jogurcie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można przygotować majonez domowy lub zwyczajnie ketchup :) Ja zazwyczaj jadłam z jogurtowym sosem doprawionym czosnkiem i innymi ziołami.
      Czasem używałam kupnego majonezu light zmieszanego z jogurtem :)

      Usuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...