- pita (klik) (tutaj robiłam z 6łyżek otrębów i 100g twarogu, ale wydajniejsza jest z 200g i 3 łyżek)
- mięso z kurczaka (oskubałam upieczone udko)
- ogórek konserwowy
- cebula
- sos lub jogurt naturalny
ZNAJDŹ PRZEPIS
piątek, 8 kwietnia 2011
Kebab białkowy - Dukan
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajnie wygląda z tą posypką sezamową, chyba mam już inspirację na jutrzejszy obiad :P
OdpowiedzUsuńa jak smakuje :D hehe :D
OdpowiedzUsuńWow z sezamem bosko! Gdzie i na jakim stoisku (z jakimi produktami) szukać sezamu? Ja się ostatnio rozglądałam, też do pity, ale nie znalazłam. :/
OdpowiedzUsuńJutro też będzie u mnie kebab na obiad :) Tylko bez sezamu, bo nie mam, ale jak uda mi się następnym razem znaleźć.. ojjj będzie grubo :D
Tym razem po hiphopowemu dla odmiany - SZACUN ANIU;P
OdpowiedzUsuńSpoko :D
OdpowiedzUsuńSezam ja kupuję w kauflandzie leży w okolicy ryżu, kasz i bakali :D więc gdzieś tam szukaj :D
OdpowiedzUsuńKebab zrobiony według twojego przepisu jest poprostu rewelacyjny. Dzięki za świetny przepis,myśle że będe często korzystać z twoich pomysłów.Pozdrawiam. Wanda
OdpowiedzUsuńCieszy mnie to bardzo :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńa możesz powiedzieć 6 łyżek ... ale czego bo nie jest napisane?
OdpowiedzUsuńjuz poprawiłam :) słowo "pita" była odnośnikiem do przepisu na pitę :)
OdpowiedzUsuńTeraz jest poprawione widoczniej :)
super przepis
OdpowiedzUsuńDzięki :)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszny ten kebab :) Jedząc takie cuda, mogę być na diecie jeszcze bardzooo długo. Często coś gotuję z Twoich przepisów, i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby coś wyszło niesmaczne. :) Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów kulinarnych! // Sana
OdpowiedzUsuńjaki fantastyczny! pierś z kurczaka usmażyłam w curry i było tak dobre, że nawet ogórek konserwowy, którego na co dzień nie toleruję jakoś się dobrze wpasował w całe danie :)
OdpowiedzUsuńmmm.. z curry nie próbowałam :) choc ja curry tylko na ostro lubuję :)
OdpowiedzUsuńcudny wyszedl, i pita zaskakujaco wspaniala!! dziekjue!!! mialam cudna kolacje:) a jakie sosy Pani robi??umiem tylko czosnkowy na jogurcie
OdpowiedzUsuńMożna przygotować majonez domowy lub zwyczajnie ketchup :) Ja zazwyczaj jadłam z jogurtowym sosem doprawionym czosnkiem i innymi ziołami.
UsuńCzasem używałam kupnego majonezu light zmieszanego z jogurtem :)
Witam, nie wiem czy ktos tu jeszcze zaglada bo troche czasu minelo od publikowania, ja zaczynam 3 raz i szukam inspiracji a Pani blog jest meeeeeega swietny :)
OdpowiedzUsuńTaka prościzna, a jak smakuje ;) Podziwiam Cię za tyle pomysłów ;)
OdpowiedzUsuńKebab miałam dziś na drugie śniadanie i obiad. Obżarłam się xD