- Składniki na małą porcję
- 1 łyżka twarogu
- 2 płaskie łyżeczki mleka w proszku
- słodzik w proszku (do smaku)
Odrywać małe kawałki masy (moje przez pośpiech były dość duże) i układać na papierze do pieczenia :)
Piec aż się lekko zrumienią :)
Choć wygląda niepozornie, jak dla mnie idealnie zastępuje cukrowo-tłuszczową kruszonkę mojej mamy :) Najlepiej prezentuje się na bułce drożdżowej z serem lub cieście z polewą :) Moja kruszonka lekko spiekła się od spodu, ale po zanurzeniu w polewie nie było tego widać :D
O jejku kruszonka :) mniam już mam pomysł na owocowe crumble pod Twoą kruszonką :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że spełni wymagania :D
OdpowiedzUsuńa chrupie troszkę ?;)
OdpowiedzUsuńChrupie :)
OdpowiedzUsuńAniu powiedzmi czy mogę czymś zastąpić mleko w proszku?? Ja mieszkam w Niemczech a tutaj nie widziałam mleka w proszku a mam ochotę zrobić twoje bułeczki z serem i kruszonką.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Milena
Tutaj niestety nie :(
OdpowiedzUsuńMoże gdzieś popytaj? bo przecież praktycznie wszędzie jest mleko w proszku :) choćby dla dzieci?
Może w Netto niemieckim? czy osiedlowych? czy co tam jest? :)
Mleko odtłuszczone można kupić w Edece, Realu ...itd:)
OdpowiedzUsuńFirma Sucofin ( magermilchpulver).
A blog super ...czytam od godziny z wielkim uśmiechem ..tyle tu dobroci.
Pozdrawiam autorkę serdecznie - krynia (Niemcy )
krynia,
OdpowiedzUsuńdzięki za info, na pewno się komuś przyda :D
pozdrawiam :D
a mi nie wyszła i teraz nie wiem czemu :/
OdpowiedzUsuńA co znaczy, że nie wyszła?
OdpowiedzUsuńMoże jakiś inny twaróg użyłaś? mleko?
cokolwiek innego?
jakiego twarogu użyłaś?:-)
OdpowiedzUsuńi w jakiej temperaturze i jak długo piekłaś (wiem, że to zależy od piekarnika, ale tak mniej więcej:)
Twaróg w kostce.
OdpowiedzUsuńAż się zdziwiłam, że nie napisałam tutaj nic o czasie i temp.
Pewnie daltego, że dodawałam to razem z przpisem na drożdżówki więc tam zobacz jaka temperatura :)
bo czas to jak widać niedługi, bo łatwo się przypieka :) Ale kilka minut to trwało ;)