- 200g papryki pokrojonej (średnio 1 duża papryka)
- 4-5 ząbków czosnku
- 1 cebula
- 600ml wody
- 300ml sosu pomidorowego (z kartonika, sos pomidorowy - NIE koncentrat)
- chilli (do smaku)
- kostka warzywna lub 1 łyżka przyprawy do zup
- 1-2 łyżeczki bazylii
Warzywa pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć. Wrzucić do garnka.
Gotować ok 20 minut, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodać chilli oraz bazylię.
Po ugotowaniu wyjąć warzywa i zmiksować na gładko, wlać je z powrotem do garnka.
Przepraszam nie zatwierdziło przypadkiem komuś komentarza :(
OdpowiedzUsuńMożna napisac jeszcze raz? Bo nie wiem co tam było?
Pyszna jest ta zupka! Właśnie ją wcinam z mięskiem z "bułeczek z mięskiem", które mi zostało :) Nie dodałam tylko czosnku, bo zapomniałam kupić, ale i bez niego jest bardzo dobre! :) Jestem ciekawa jak mi bułeczki wyjdą- właśnie są w piekarniku, tylko zrobiłam za duże, bo mi wyszły 4. Jak dobrze, że jesteś i że Cię znalazłam! Dzięki Tobie dukan nie jest nudny i męczący :)
OdpowiedzUsuńAgata
Agato,
OdpowiedzUsuńto i tak dobrze, że masz 4 a nie 1 :) prawda :) daj znać jak wyszły :) a z mięskiem zupka owszem pewnie pycha :) właściwie jak wszystkie zupki krem + mięsko są świetne :) ale same z siebie jeszcze lepsze :D