http://sklep.wypiekarnia.pl/bialko-w-proszku-pasteryzowane-100-gram.html
Świetna sprawa jak nie ma się jajek :) Lub zjadło się ich już za dużo :)
Wartości odżywcze w 100g:
białko: 82,4g
tłuszcz: 0g
węglowodany: 0g
Już zamówiłam i czekam na dostawę :)
Świetna sprawa jak nie ma się jajek :) Lub zjadło się ich już za dużo :)
Wartości odżywcze w 100g:
białko: 82,4g
tłuszcz: 0g
węglowodany: 0g
Już zamówiłam i czekam na dostawę :)
mam pytanie może nie w temcie ale nei bardzo ograniam komentowanie, co myślisz o inulinie czy można ją stosować na dukanie? próbowałaś?
OdpowiedzUsuńCo myślisz o inulinie, czy można ją stosować na dukanie, robiłaś jakieś doświadczenia z nią?
OdpowiedzUsuńZ tego co kojarzę, inulina to błonnik? w każdym razie coś nierozpuszczalnego w organizmie.
OdpowiedzUsuńOgólnie każda forma błonnika jest wręcz zalecana, bo w naszej diecie jest go mało.
A ta inulina twoja to coś konkretnego?
ja może nie na temat, ale ile tych jajek można dziennie jeść? ;)
OdpowiedzUsuńTych jajek, czyli ogólnie, czy masz na myśli białko jaja?
OdpowiedzUsuńCzy takie białko jest równie wartościowe jak białko jaj? Jestem na nie uczulona (gdy zjem większe ilości) i ten produkt wydaje się być fantastyczny :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Syl
To jest zwykłe kurze jajko, ale ususzone i pozbawione bakterii :)
OdpowiedzUsuńNie wiem jak to u ciebie będzie, jeśli jesteś uczulona na białko jaja? ale tylko jaja? czy ogólnie białko?
Tylko jajka. Jak przesadzę z ich ilością to pojawia się reakcja alergiczna na skórze i pomyślałam, że mógłby to być dobry zamiennik do wypieków, ale skoro to suszone jajo :P to możliwe, że będzie miało podobny wpływ. No nic, jutro mam wizytę u dermatologa to go o to zapytam. Może coś będzie wiedział :)
OdpowiedzUsuńSyl
Syl,
OdpowiedzUsuńczego się dowiedziałaś?
Polecam takie białko, sama stosowałam i jest rewelacyjne! tyle ze ja kupiłam to w zwykłym sklepie i miało zdaje sie 89% białka, jest swietne jak znudzi sie zwykły ser czy inne nabiały, jak dla mnie pyszne i nic nie muszę dodawać, a poza tym świetnie zagęszcza np. dodane do mleka w dobrych proporcjach daje konsystencje budyniu czym można się już fajnie najeść a jednak to tylko białko wiec nie trzeba się ograniczać:) Pozdawiam, Aleksandra:)
OdpowiedzUsuńA jak Twoje wrażenia bo zapomniałam zapytac? :)
OdpowiedzUsuńJa białko miałam ze względu na chęć bitej śmietany, którą można by bez ograniczeń jeść :) bo surowych jajek nie jadam, a te są bez bakterii :)
Usuńa ja mam białko sojowe w proszku czy mozna je jeść dodawać do pokarmu i w których fazach?
OdpowiedzUsuńBiałka w proszku nie są zalecane. Dieta ta opiera się na naturalnych źródłach białka.
UsuńOczywiście możesz spożywać jako dodatek, bez względu na fazę.