ZNAJDŹ PRZEPIS

wtorek, 15 listopada 2011

Flądra Ryba z Patelni - Dukan

  • 1 tusza flądry
  • 1 kostka rosołowa
  • 2-3 łyżki wody
Nie spodziewałam się, że flądra może być tak pyszną i prostą w przygotowaniu rybą! 
Polecam osobom, które ryb nie lubią, ponieważ nie czuć w niej smaku ryby, tylko lekki posmak morza w tle.
Naprawdę świetna rybka!
  1. Flądrę dokładnie umyć.  
  2. Rozgrzać teflon z wodą, rozpuścić na tym kostkę rosołową na pastę. 
  3. Rybę najpierw położyć na patelni tak, by pasta z kostki przyległa, potem obrócić na druga stroną i nakryć pokrywą. 
  4. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu po ok 10 minut z każdej strony (zależy od grubości ryby, im grubsza tym dłużej). 
  5. Podlewać po odrobinie wody, gdy wyparuje. 
  6. Na koniec zesmażyć chwilę skórkę na dość dużym ogniu :)

2 komentarze:

  1. też ostatnio "odkryłam" flądrę:) pycha!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...