- 1 tusza flądry
- 1 kostka rosołowa
- 2-3 łyżki wody
Polecam osobom, które ryb nie lubią, ponieważ nie czuć w niej smaku ryby, tylko lekki posmak morza w tle.
Naprawdę świetna rybka!
- Flądrę dokładnie umyć.
- Rozgrzać teflon z wodą, rozpuścić na tym kostkę rosołową na pastę.
- Rybę najpierw położyć na patelni tak, by pasta z kostki przyległa, potem obrócić na druga stroną i nakryć pokrywą.
- Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu po ok 10 minut z każdej strony (zależy od grubości ryby, im grubsza tym dłużej).
- Podlewać po odrobinie wody, gdy wyparuje.
- Na koniec zesmażyć chwilę skórkę na dość dużym ogniu :)
też ostatnio "odkryłam" flądrę:) pycha!
OdpowiedzUsuńPycha i nie jest zbyt droga jak na rybę :)
OdpowiedzUsuń