- pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 łyżki ketchupu
- chilli
- pieprz ziołowy
- sól
- 0,5 łyżeczki oregano
- opcjonalnie kluski twarde (klik)
- Kurczaka oczyścić, umyć, pokroić w kostkę.
- Dodać ketchup i przyprawy, odstawić na 1,5-2 godziny.
- Obsmażyć na teflonie.
- Gdy się upiecze i puści wodę, potrzymać jeszcze kilka chwil i podawać :)
robię podobny, ale zamiast ketchupu dodaję pomidory z puszki :)
OdpowiedzUsuńchciałam Ci powiedzieć, że robisz coś genialnego prowadząc tego bloga... a bułeczki z opiekacza sojowe i z otrębami są genialne!
ps: nie wiem, czy zamierzasz robić 'dukanowe' święta, ale jeśli tak, to daj znać proszę, jaki jadłospis ułożyłaś, bo jestem bardzo ciekawa!
Moga być i pomidory :) to jest wersja na dni P :) więc bez pomidorków ;P
OdpowiedzUsuńDukanowe święta? hehe to bedą zwykłe święta, ale wiadomo, że robię coś osobno do jedzonka.
Zeszłoroczny spis sugesti znajdziesz w zakładce świąteczne albo w wyszukiwarce :)
A tegoroczną zamierzam zrobić dopiero po 6 grudnia :)
Witam obserwuję przepisy Pani i przyznam że niektóre juz wypróbowałam.Są bardzo dobra i warte pochwały dla ich twórczyni:) Zarówno mi jak i mojemu wnusiowi smakują.
OdpowiedzUsuńDziękuję :) fantastycznie, że Wam smakuje.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Świetny przepis! Właśnie szukałam czegoś na obiad na jutro a tu proszę bardzo :) Tylko mam pytanie czy tą pierś z kurczaka trzeba odstawić na 1,5-2 godz. do LODÓWKI czy nie?
OdpowiedzUsuńtak, żeby pierś przeszła marynatą :) możesz zrobić to dzisiaj, tzn zamarynować i do lodówki :) a yutro tylko na teflon :)
OdpowiedzUsuń