- 3 łyżki otrębów (2o+1p) NIE mielonych (jak zawsze :P)
- 1 płaska łyżka lnu (patrz post o lnie)
- 2 spore łyżki serka homo
- sól
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Składniki wymieszać, odstawić na 2-3 minuty.
- Piec w mikrofali, moc max 2:30 (lub więcej, w zależności od mikrofali).
- Odstawić po upieczeniu na kratkę by odparował.
Wypróbowałam - pycha :) Wielkie dzięki za bloga :) Ewa
OdpowiedzUsuńgenialny smak. wrzuciłam jeszcze na chwilkę do piekarnika -bo akurat ciasto robiłam- żeby się podsuszył, pyszności!
OdpowiedzUsuńPani Aniu,
OdpowiedzUsuńponownie dziękuję. Dietę utrzymuję od 6 tygodni. Ale to nie jest najważniejsze... bo przyzwyczaiłam się w tym czasie zwracać uwagę na cukier i tłuszcze i pewnie zrobi się to normalne w moim gotowaniu nawet dla rodziny.
Zrobiłam przed chwilą na szybko ten chlebek. Pychota:) Zjadłam na ciepło kromeczkę (znaczy połowę). Drugą zostawiłam na śniadanie.
Pani Aniu, wiem że wszystko się trochę nudzi, ale zapewniam, że Pani blog jest nadal inspirujący i potrzebny. Dziękuję jeszcze raz.
Ania