Mini Pizze Prowansalskie - Dukan
- 3 sztuki mini kromek (klik)
- 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- zioła prowansalskie + opcjonalnie inne przyprawy jak czosnek
- 3-4 małe pieczarki
- kawałeczek cebulki
- 25g startego na dużych oczkach Sera Piórko (klik)
Farsz przygotowałam z wcześniej marynowanych pieczarek i cebulki, ale dobre będzie również ze zwykłymi. Moje mini pizze były przygotowane wieczorem a pieczone rano więc przez noc się przegryzały.
- Mini kromki przeciąć na pół (co daje nam 6 sztuk mini pizz).
- Koncentrat wymieszać z ziołami prowansalskimi (średnio niecała łyżeczka lub więcej do smaku), odstawić.
- Opcjonalnie można doprawić jeszcze czosnkiem granulowanym itp.
- Pieczarki i cebulę pokroić drobniutko w półplasterki, udusić w rondelku na odrobinie wody.
- Krążki spodów posmarować połową koncentratu, drugą jego część wymieszać z farszem cebulowo-pieczarkowym.
- Ułożyć farsz na krążkach, posypać serem oraz odrobiną ziół prowansalskich.
- Zapiekać kilka minut w 180* aż ser się rozpuści.
wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńjuz zbieram opakowania po pasztetach :D
OdpowiedzUsuńDo końca tygodnia postaram się zrobić i zdam relację :)
Gosia :)
kacha, bo takie są :)
OdpowiedzUsuńMnie najbardziej z samymi ziołami smakowało, ale można doprawić jeszcze czymś :D
Gosia,
OdpowiedzUsuńopakowania przydadzą się tak jak pisałam w pości o cnich - do wszystkeigo :)
w sumie nawet galaretki w nich można robic, potem do ciepłej wody na chwilę i wyskoczą same :D albo folią wyłożyć
wyglądają i smakują rewelacyjnie,właśnie się nimi zajadam,pyyyychota:))
OdpowiedzUsuń:) swoje jadłam na śniadanie i powiem ci, że tak sie najadłam, że ostatnią ledwo wciskałam :)
OdpowiedzUsuń