- 250g serka twarogowego Emilki
- 5 tabletek słodziku (rozkruszyć) lub więcej do smaku
- 2,5 łyżki mleka w proszku (czubate)
- szczypta aromatu jagodowego (klik)
- szczypta barwnika fioletowego (klik)
- 50ml mleka lub wody
Zapewniam, że wyglądają świetnie w rzeczywistości! Dlatego następnym razem koniecznie muszę zrobić je w dzień :) Ale kolor jest taki jak w tarcie jagodowej (klik)
- Składniki wymieszać dokładnie, dodając odrobinę barwnika (im dłużej mieszamy tym barwa ciemnieje).
- Przed zamrożeniem lody będą bardziej lawendowe niż ciemne, ale po zamrożeniu pięknie ściemnieją do głębokiego fioletu.
- Przełożyć masę do formy, nakryć pokrywą.
- Zamrażać ok 2 godzin? w zależności od zamrażarki.
- W międzyczasie można przemieszać kilka razy.
- Przed podaniem odczekać aż chwilę odtają.
Popieram EMILKI chude!!
OdpowiedzUsuńDziewczyny i chłopaki(może też jakowyś zagląda) najlepszy jest serek Emilki chudy! W Intermarche jest zawsze, a w Kauflandzie od czasu do czasu. Polecam!
Robię na nim bułki w mikrofali, pączki, dodaję do sałaty i.t.p
Dla mnie najlepszy :-))
Pozdrawiam
Mariola
Aniu , dziś lecę znależć jogurt z ziarnami bez cukru w Lidlu, ponoć takowy jest. Tak pisałaś w produktach!
OdpowiedzUsuńDobry ser żółty można kupić w Auchanie o nieskiej wartości tłuszczyku.
Dzięki za napoje z Kauflanda o różnych smakach.
Pozdrawiam raz jeszcze
Mariola
Mariola, to chyba w biedronce był ten jogurt z ziarnami bez cukru :) może pomyliłam i źle wpisałam?
OdpowiedzUsuńNie mam auchana, ale właściwie to możemy tylko piórko bo ma 3% tł lub domowej roboty :)
pozdrawiam
ja tam robilam lody ale zamarzaja na kamien...ehh mam czekac 2-3 h i je jesc? przeciez lody powinny zostac w zamrazarce i wyciagac kiedy sie chce...
OdpowiedzUsuńPamiętaj, że są to lody bez tłuszczu, a tłuszcz nie zamarza. Możesz wyjąć wcześniej jeśli za długo trzymałaś :P
OdpowiedzUsuńMoże spróbuj pistacjowych, one szybko odtajają (przepis na blogu)
wczoraj zrobiłam te lody ale czekoladowo-miętowe wyszły super. marka
OdpowiedzUsuńCiekawie :) choc osobiście nie lubię miety z czekoladą :) ale musiały byc pyszne :)
OdpowiedzUsuńMoje właśnie "poszły" do zamrażarki :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam w podwójnej porcji, żeby mieć pod ręką... zwłaszcza, że fascynuje mnie ten shake :)
Najpiękniejsze jest to, że Twoje przepisy są szybkie. Mnie w każdej diecie przeszkadzało to, że nie mam czasu się "babrać" (praca >8h/dzień, studia)a tutaj myk... i gotowe
PS. Ja chudy Emilki kupuję w Tesco, od biedy w Almie.
Pozdr,
Asia
Wiem co to znaczy nie mieć czasu :)
OdpowiedzUsuńOwszem jest tu kilka rzeczy, którym trzeba poświęcić dłuższą chwilę, ale tak naprawdę 90% to wymieszać i jeść lub wymieszać i do pica czy do garnka :)
Więcej zajmuje mi napisanie tego obrazowo i składnie niż tak naprawdę zajęło to czasu :)
Obłędne :D Zrobiłam o smaku orzechowym i dodałam syrop karmelowy do lodów. Pycha!
OdpowiedzUsuń