Można przygotować z samych owsianych otrębów - jest delikatniejsza w konsystencji.
- mleko 250-350ml
- posiekana suszona żurawina (ok. 1 łyżeczki)
- aromat waniliowy (klik)
- słodzik do smaku
- 2 łyżki otrębów owsianych lub dodatkowo 1 pszennych
- Zagotować mleko z otrębami i żurawiną aż wszystko napęcznieje.
- Dodać słodzik i aromat waniliowy.
- Gotowe :)
Jaką kupujesz żurawinkę? Bo ja szukam i szukam i każda ma w składzie cukier ;(
OdpowiedzUsuńKupuję taką bez oleju :)
OdpowiedzUsuńKażda na polskim rynku ma cukier, jeszcze nie spotkałam bezcukrowej, chyba, że działkowa, własna.. Jedyna opcja jest bezolejowa.
Super danie!Mniam, tego mi brakowało.Dzięki!
OdpowiedzUsuńBela
To mi własnie pokazało, że przepis nie ma zdjęcia hehe :)
OdpowiedzUsuńMuszę poszukać, gdzie się zawieruszyło :D
A czy my na Dukanie możemy jeść żurawinę
OdpowiedzUsuń?
Tak, trochę :)
OdpowiedzUsuń