ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 21 października 2010

Naleśniki Malinowe - Dieta Dukana

Naleśniki są pyszne i ślicznie wyglądają. Są niesamowicie kremowe w smaku, a w połączeniu z nadzieniem serowym, totalnie niesamowite i tak pysznie malinowe.
Ważne jest, by obracając na drugą stronę przyprażyć je tylko chwilę, by druga strona zachowała ładny kolor.
  1. Rozgrzać teflon na małym płomieniu, ale szerokim palniku. 
  2. Budyń wymieszać z mlekiem.
  3. Dodać twarożek i jajka. 
  4. Połączyć wszystko z resztą składników.
  5. Smażyć na patelni aż brzegi naleśnika zaczną odchodzić od patelni, wtedy obrócić na druga stronę i chwilę podprażyć.
  6. Nakładać nadzienie na spieczoną stronę, by ładna różowa była na wierzchu. 
*Jeśli chcemy zawinąć je tak jak na zdjęciu, należy posmarować nadzieniem, złożyć brzegi (prawy i lewy) do środka i zrolować od dołu.
* szczypta, czyli na czubek łyżeczki lub noża.

6 komentarzy:

  1. Zamiast syropu dalam wczesniej przygotowany "kisiel" z herbaty malinowo-waniliowej w gumie guar :P Nalesniki wyszly troche lamliwe przez gume, ale ich ogolna konsystencja byla niecodzienna, ciezko nawet to opisac :D Niesamowite i pyszne :))

    Condita :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Condita, zabawny pomysl by dac kisiel, nie wpadlabym na to, moze dlatego, ze jak piszesz ta guma jest, ale swietnie, ze sprobowalas dodac i ci wyszly a zwlaszcza smakowaly :)

    OdpowiedzUsuń
  3. hihi:))
    WYGLĄDAJĄ JAK DWIE ZWINIĘTE RÓŻOWE ŚWINKI

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziewuszki, ile ja tego mogę zjeść dziennie? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z podanych proporcji możesz zjeść wszystko co zrobisz :) Pamiętaj, by w tym dniu nie spożywać więcej skrobi (budyń to też skrobia)

      Usuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...