Mięso z indyka jest dość słodkawe w smaku. Można wykorzystać filet z kurczaka - pierś lub z udek.
- 5 sznycli indyczych (lub filetów z kurczaka)
- 2 jajka
- otręby (pamiętać, że na dzień zjadamy 3 łyżki - 2 owsiane + 1 pszenna)
- ser domowy (klik) lub ser piórko
- przyprawy: imbir mielony, kolendra mielona, chilli, sól morska lu zwykłą, papryka słodka, sezam, pieprz
- Sznycle rozbić tłuczkiem.
- Przyprawić.
- Ser zetrzeć na małych oczkach.
- Jajka wymieszać ze startym serem.
- Rozgrzać patelnię.
- Sznycle maczać w jajku i serze, potem w otrębach.
- Piec na patelni przetartej olejem, na małym ogniu.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńAgnieszko usunęłaś się :P
OdpowiedzUsuńMój dzisiejszy obiadek :) zamiast sznycli z indyka miałam piersi z kurczaka ... szybko i smacznie a na deser zajadam serniczek na zimno kokosowy tylko ze u mnie migdałowy z polewą nugatowy raj :) dzięki za Twoją głowę pomysłów na takie pyszności ...
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń