ZNAJDŹ PRZEPIS

środa, 16 stycznia 2013

Grissini Paluchy Sojowe - Dieta Dukana

Sojowa przekąska na ciepło lub na zimno, do zjedzenia samodzielnie, z zupami, z kremem czosnkowym (klik) lub innymi sosami czy mięsem.
  • 120g suchej kostki sojowej (lub kotletów)
  • 180g serka homogenizowanego TSM (gęsty)
  • sezam/kminek/ulubione zioła do wyboru
  • sól do smaku
  • 11 łyżek mleka w płynie
  1. Kostkę sojową zmielić na pył (sposób mielenia podany na blogu).
  2. Składniki wymieszać dokładnie w podanej kolejności.
  3. Piekarnik rozgrzać do 180*, blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Masę sojową przełożyć do szprycy i wyciskać paluszki o szerokości 1cm.
  5. Piec 35 minut do mocnego zrumienienia, ostudzić na kratce.
*Paluchy można dosuszyć w wyłączonym, uchylonym piecu.

12 komentarzy:

  1. w ilu stopniach piekłaś?

    OdpowiedzUsuń
  2. już zrobione- pyszne
    tego mi było trzeba
    joan_mj

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale jak? już? tak szybko? :) super :D czyli przepis się przydał :D a z czym jadłaś? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. same paluszki, potrzebowałam czegos do pogryzienia, a teraz zjadam Twoją zupkę serową :-)
    joan_mj

    OdpowiedzUsuń
  5. tylko jedno mnie martwi... to co napisałaś o soi na chacie, z tego wynika że te paluszki to na prawie trzy dni mają być... ;-(
    joan_mj

    OdpowiedzUsuń
  6. Hello!
    A skąd wziąć taką szprycę do wyciskania?
    Katka

    OdpowiedzUsuń
  7. Katka,
    ja kupiłam za 1zł w sklepie typu "wszystko za.." czy coś w podobie z nazwy, ewentualnie na wyprzedażach w marketach można kupić (w kauflandzie też były za 1zł, z kilkoma końcówkami), trzeba szukać a jak nie ma tanich to możesz spróbować przez woreczek albo zrobić z papieru do pieczenia taki rękaw?

    OdpowiedzUsuń
  8. hej :)
    bardzo się cieszę, że trafiłam na Twój blog :) bardzo mi się tu podoba i na pewno zostanę stałym gościem :) dziękuję, że dzielisz się z nami tym wszystkim :)
    mam tylko jedno pytanie. mieszkam w niemczech, a tutaj nie mozna kupic twarogu, są tylko twarozki odtluszczone (takie jak u nas w opakowaniach 150 gramów. Czy w takim razie mogę używać tych twarożków, odsączonych z tej "śmietanki", czy masz może jakiś inny pomysł? :) z góry bardzo dziękuję Ci za odpowiedz :)
    Kasia :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kasiu,
    odpisałam ci na czacie, ale tutaj też napisze, gdyby ktoś również pytał.
    Twaróg w kostce jest konkretny, nie da rady go zamienić, chyba, że w jakimś przepisie byłaby możliwość, ale to zależy co chce się zrobić.
    Twarożek ze śmietanką jest czymś kompletnie innym, ma inne nawodnienie i strukturę więc zachowa się inaczej.
    Twaróg domowy możesz zrobić sama z mleka, przepis jest na blogu :)
    pozdrawiam :D

    OdpowiedzUsuń
  10. A ja zrobiłam na słodko z odrobiną słodziku oraz wanilii i zajadam z dipem z nutelli dukanowej - niebo w gebie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...