- 4 łyżki otrębów owsianych
- niecałe 0,5 kostki warzywnej do zup
- 8 łyżek wody
- 1-2 wędzone brzuszki z łososia lub wędzony płat łososia (mały kawałek)
- cytryna
- Kostkę rozpuścić w garnku z wodą.
- Dodać otręby.
- Gotować na małym gazie aż masa będzie lepiąca i bardzo gęsta.
- Po ostudzeniu formować małe wałeczki.
- Łososia podzielić na cząstki, skropić cytryną.
- Układać na wałeczkach otrębowych.
- Jeśli trzeba skropić dodatkowo cytryną.
Szkoda, że nie można 4 łyżek otrąb dziennie... bo trudno się zatrzymać ;)
OdpowiedzUsuńFantastyczny przepis!
OdpowiedzUsuńMagdo,
OdpowiedzUsuńcoś trzeba ograniczyć w tej diecie, bo same luzy :) tyle jedzenia, że aż się prosi dieta o jakieś ograniczenie :D
Wygląda jak sushi nigri :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście :) szkoda tylko, że światło miałam sztuczne i jakas kiepska jakość :|
OdpowiedzUsuń