- 2 pomidory
- 1 mała cebula lub 0,5 średniej
- pieprz czarny
- pieprz ziołowy
- czosnek w proszku
- oregano + bazylia
- parafina lub oliwa (dukan zezwala na 1 łyżeczkę w ciągu dnia)
- Pomidory pokroić w ćwiartki.
- Cebulę obrać, pokroić drobno.
- Przyprawy wymieszać (niewielkie ilości), zalać parafiną lub oliwą by utworzyć sos.
- Wymieszać sos z cebulą i pomidorami.
- Odstawić do przegryzienia (nie do lodówki).
Proste a jakie smaczne! Te smaki kojarzą mi się z latem i świeżym szczypiorkiem, którego nie żałuje do surówki :) super przepisy. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńW prostocie siła :)
UsuńTaką surówką można zajadać się bez niczego, choć szczypiorek byłby równie mile widziany.. można dodać jeszcze jogurt zamiast oliwy czy parafiny :)
Robię taką sama, tylko dodaję serek wiejski i jem ją z plackami z otrąb :-) Pyyyycha ! :-)
OdpowiedzUsuńDodatki zawsze mile widziane :) A ja uwielbiam właśnie taką jaka jest, bez niczego :)
Usuń