ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Kurczak z Porem i Warzywami Pieczony w Rękawie - Dieta Dukana

Pieczenie w rękawie przyspiesza proces pieczenia i zachowuje jego wszystkie walory, nie wysusza mięsa i warzyw. Liście pora, które zazwyczaj są twarde, tutaj są niezwykle miękkie i rozpływające.
Samo udko można przygotować w ten sposób w każdej fazie, a warzywa odłożyć na dni PW.
  • udka lub ćwiartki kurczaka (ilość dowolna)
  • przyprawa do kurczaka
  • liście pora
  • marchew
  • pietruszka
  1. Mięso oczyścić ze skóry i umyć, natrzeć przyprawami, odstawić do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na noc).
  2. Liście pora porozdzielać i umyć.
  3. Warzywa obrać, pokroić w większe kawałki.
  4. Piekarnik rozgrzać do 200*, rękaw do pieczenia położyć na blasze.
  5. W rękawie umieścić liście pora (złamać je w środku, by leżały niewygięte), położyć mięso i obsypać warzywami.
  6. Piec do zrumienienia, pod koniec można rękaw rozciąć i dopiec otwarty, by odparować wodę.

1 komentarz:

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...