Ciasto Puszek - Dieta Dukana
- Piekarnik rozgrzać do 170-175*
- Blachę 30x25 (lub mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia (piekłam na rękawie foliowym do pieczenia).
- Białka oddzielić od żółtek.
- Żółtka przełożyć do miski, dodać resztę składników, odstawić (nie mieszać).
- Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
- Zmiksować masę serkowo-otrębową.
- Białka wmieszać do masy wygarniając spód na wierzch.
- Przelać masę na blachę, wyrównać.
- Piec ok. 20-25 minut. Wyjąć z formy, ostudzić na kratce.
- Przeciąć ciasto wzdłuż na 2 części (obrazowo - przeciąć prostokąt na 2 mniejsze).
- Składniki na krem wymieszać, posmarować jedną część ciasta, nakryć drugą i docisnąć.
- Wierzch ciasta można oblać polewą - 2 łyżki mleka w proszku, aromat cytrynowy, 1,5 łyżki wody.
- Gotowe ciasto pociąć w kostkę.
Mmmm nie przepadam za ciastami z otrebami ale moze... dawaj zdjecie...
OdpowiedzUsuńczy zamiast sztucznych barwników i aromatów, nie można dodać świeżych lub mrożonych owoców?
OdpowiedzUsuńagra,
OdpowiedzUsuńa dlaczego nie lubisz ciast z otrębami? mnie smakują :)
anonimowy,
OdpowiedzUsuńjak widać to przepis na dietę dukana :) a w diecie tej nie je się (aż do 3 fazy) owoców :P
Więc sama widzisz, że trzeba sobie radzić ze smakami inaczej :)
Wyszło!!!I jest pyszne-dziękuję Aniu:)!Dodałam żurawinę(bez barwnika,bo nie mam:))i aromat był waniliowy,poza tym żadnych zmian-bo i po co;)?
OdpowiedzUsuńWszystkim miłego chudnięcia:).Justa