ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Ciasto Puszek - Dieta Dukana

  1. Piekarnik rozgrzać do 170-175*
  2. Blachę 30x25 (lub mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia (piekłam na rękawie foliowym do pieczenia).
  3. Białka oddzielić od żółtek.
  4. Żółtka przełożyć do miski, dodać resztę składników, odstawić (nie mieszać).
  5. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. 
  6. Zmiksować masę serkowo-otrębową.
  7. Białka wmieszać do masy wygarniając spód na wierzch.
  8. Przelać masę na blachę, wyrównać.
  9. Piec ok. 20-25 minut. Wyjąć z formy, ostudzić na kratce.
  10. Przeciąć ciasto wzdłuż na 2 części (obrazowo - przeciąć prostokąt na 2 mniejsze).
  11. Składniki na krem wymieszać, posmarować jedną część ciasta, nakryć drugą i docisnąć.
  12. Wierzch ciasta można oblać polewą - 2 łyżki mleka w proszku, aromat cytrynowy, 1,5 łyżki wody.
  13. Gotowe ciasto pociąć w kostkę.

5 komentarzy:

  1. Mmmm nie przepadam za ciastami z otrebami ale moze... dawaj zdjecie...

    OdpowiedzUsuń
  2. czy zamiast sztucznych barwników i aromatów, nie można dodać świeżych lub mrożonych owoców?

    OdpowiedzUsuń
  3. agra,
    a dlaczego nie lubisz ciast z otrębami? mnie smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  4. anonimowy,
    jak widać to przepis na dietę dukana :) a w diecie tej nie je się (aż do 3 fazy) owoców :P
    Więc sama widzisz, że trzeba sobie radzić ze smakami inaczej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyszło!!!I jest pyszne-dziękuję Aniu:)!Dodałam żurawinę(bez barwnika,bo nie mam:))i aromat był waniliowy,poza tym żadnych zmian-bo i po co;)?
    Wszystkim miłego chudnięcia:).Justa

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...