Pyszne proste babeczki z lekko kwaskowym posmakiem. Składniki na 6 babeczek.
- niecałe 0,5 szklanki jogurty
- aromat cytrynowy (klik)
- 1 łyżka posiekanej żurawiny
- 10 tabl. słodziku (pokruszonych)
- 2 jajka
- 3 łyżki otrębów (2o+1p) czubate
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 czubata łyżka puddingu waniliowego (klik)
- Piekarnik rozgrzać do 150-160*
- Składniki mieszać ze sobą w podanej kolejności.
- Przelać masę do foremek (użyłam silikonowych).
- Piec 30-40 minut.
- W połowie pieczenia jeśli masa będzie ścięta, wyjąć babeczki i piec bez foremek.
- Pod koniec zwiększyć temperaturę do 170* by wytworzyć chrupiącą skórkę.
zaraz bym je zrobiła chętnie, ale nie mam żurawiny, co mogę dać w zamian? a może pominąć poprostu?
OdpowiedzUsuńJagody goji lub pominąć :)
OdpowiedzUsuńbez ubijania jajek tak dużo ich wychodzi?
OdpowiedzUsuńpyszne!
OdpowiedzUsuń:D
Usuń