Pysznie serowe muffiny z genialnym smakiem kaparów, lekko wilgotne. Składniki na 6-8 muffin.
- 1 czubata łyżka kaparów
- 50g sera piórko
- 2 łyżeczki czosnku w proszku
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- 3-6 łyżek otrębów (2o+1p lub 4o+2p)
- 150g serka homogenizowanego
- 2 duże jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (w fazie uderzeniowej 0,5 łyżeczki sody zamiast proszku)
- Piekarnik rozgrzać do 170*
- Połowę kaparów pokroić, resztę pozostawić w całości.
- Ser zetrzeć na tarce.
- Wszystkie składniki połączyć i wymieszać.
- Przełożyć masę do silikonowych form na muffiny.
- Piec 30-40 minut (w zależności od form i piekarnika, pod koniec wyjąć z form i dopiec na kratce).
Jaaakie dobre wyszły! I wyglądają identycznie jak Twoje, co jest rzadkością XD Jakoś mam fazę na muffinki ostatnio, ale takie niesłodkie są dobrą odskocznią. Pycha :)
OdpowiedzUsuń