ZNAJDŹ PRZEPIS

niedziela, 28 kwietnia 2013

Zupa Pietruszkowa z Porem - Dieta Dukana

Kremowa, delikatna z subtelnym smakiem pora.

  • 1,5 dużej pietruszki lub 2 średnie
  • 0,5 marchewki
  • 1,5 liścia pora
  • 700ml wody
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 200g serka wiejskiego
  • przyprawy: czosnek w proszku, suszona natka pietruszki, sól, pieprz czarny
  1. Warzywa obrać i pokroić w kostkę.
  2. Liście pora umyć, przeciąć na połowy.
  3. Zagotować wodę z zielem i liściem, gdy zacznie wrzeć dodać warzywa.
  4. Gotować do miękkości na małym ogniu pod przykryciem, ok. 15-20 minut.
  5. Zdjąć z gazu, wyjąć pora, kulki ziela i liść laurowy.
  6. Zmiksować blenderem na gładko.
  7. Dodać przyprawy i serek wiejski.
  8. Posolić do smaku, zagotować.
  9. Połowę pora pokroić i dodać do zupy (dodałam jasne części).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...