ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Kluski Pomidorowo-Ziołowe - Dieta Dukana


Porcja na 2 dni niewielka, raczej jako baza (dodatek) do innych składników. Smakuje ciekawie i ziołowo :)
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej (czubate)
  • 1 duże żółtko
  • 1/4 łyżeczka soli
  • 3 łyżki pasty (puree) pomidorowej
  • duża szczypta ziół prowansalskich
  1. Składniki połączyć ze sobą, masa będzie mocno lejąca.
  2. Zagotować 2-3 cm wysokości wody w garnku.
  3. Gdy zacznie wrzeć rozlać połowę masy, odczekać aż się zetnie, przemieszać po dnie łopatką i rozalć resztę masy.
  4. Gotować niecałą minutę.
  5. Odcedzić na drobnym sitku, przelać zimną wodą.
*Inne możliwe wersje to 1 łyżka skrobi, 1 małe żółtko i 1-2 łyżki pasty pomidorowej (sprawdzę tą wersję niedługo).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...