Połączenie łososia z papryką tworzy ciekawy smak. Można przed dodaniem łososia zmiksować część zupy, by naturalnie ją zagęścić.
- 500ml wody
- 1 kostka do zup (drobiowa lub warzywna)
- mała miseczka papryki czerwonej (pokrojone w paski lub kostkę)
- 50g wędzonego łososia
- 100g serka wiejskiego
- pieprz czarny mielony
- Zagotować wodę z kostką do zup.
- Na wrzątek dodać paprykę.
- Gotować do ulubionej miękkości (półtwarda lub miękka).
- Pod koniec gotowania kilka łyżek gotującej zupy dodać do serka wiejskiego, zamieszać.
- Dodać serek do zupy, zagotować.
- Doprawić pieprzem.
- Dodać rozdrobnionego łososia.
- Przelać zupę do talerzy i oprószyć pieprzem.
Zaraz zabieram się za robienie tej zupki :) Czuję ze będzie pyszna :)
OdpowiedzUsuńJem ją własnie - jest boska ! :) Dodałam jeszcze parę plasterków kiełbasy drobiowej , mniam , pyszna aromatyczna zupka :)dziękuję za przepis !
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :) Ciesze się, że smakuje :D
OdpowiedzUsuń