- pół papryki czerwonej
- pół papryki pomarańczowej
- kilka rzodkiewek
- szczypior z odrobiną cebulki
- twaróg w kostce (najlepiej mokry, jeśli jest suchy, zmieszać z jogurtem)
- przyprawy: sól, pieprz, ulubione zioła typu prowansalskie, oregano, itp.
- Warzywa umyć, papryki pokroić w małą kostkę, rzodkiew w pół plastry.
- Szczypior i cebulę posiekać.
- Twaróg rozkruszyć w misce.
- Dodać pokrojone składniki i wymieszać dokładnie.
- Doprawić i odstawić do przejścia smaków.
Pierwszy kęs najlepszy. Skojarzyło mi się z domową pizzą - zapewne przez oregano, zioła i paprykę - to połączenie zawsze jest obecne w pizzy, którą swego czasu namiętnie robiliśmy w domu, więc byłam zachwycona. Takie proste połączenie, a baaardzo mi podeszło! Dzięki za cudny przepis :)
OdpowiedzUsuń