ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 2 marca 2013

Sałatka Paprykowo-Twarogowa - Dieta Dukana

  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki pomarańczowej
  • kilka rzodkiewek
  • szczypior z odrobiną cebulki
  • twaróg w kostce (najlepiej mokry, jeśli jest suchy, zmieszać z jogurtem)
  • przyprawy: sól, pieprz, ulubione zioła typu prowansalskie, oregano, itp.
  1. Warzywa umyć, papryki pokroić w małą kostkę, rzodkiew w pół plastry.
  2. Szczypior i cebulę posiekać.
  3. Twaróg rozkruszyć w misce.
  4. Dodać pokrojone składniki i wymieszać dokładnie.
  5. Doprawić i odstawić do przejścia smaków.

1 komentarz:

  1. Pierwszy kęs najlepszy. Skojarzyło mi się z domową pizzą - zapewne przez oregano, zioła i paprykę - to połączenie zawsze jest obecne w pizzy, którą swego czasu namiętnie robiliśmy w domu, więc byłam zachwycona. Takie proste połączenie, a baaardzo mi podeszło! Dzięki za cudny przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...