- 3 łyżki otrębów (2o+1p)
- 5-6 łyżek serka wiejskiego
- 2 łyżki jagód goji
- aromat gumy balonowej (klik)
- słodzik do smaku (użyłam słodziku w proszku)
- 1 łyżka puddingu waniliowego (klik)
- 1 jajko
- Wymieszać składniki w podanej kolejności.
- Odstawić na kilkanaście minut.
- Patelnię przetrzeć olejem, rozgrzać na średnim gazie.
- Nakładać po 1 łyżce masy na patelnię, lekko spłaszczyć.
- Zmniejszyć gaz do minimum.
- Prażyć kilka minut, obrócić na drugą stronę i dopiec.
- Podawać gorące lub ostudzone (zimne smakują rewelacyjnie), same lub z polewą z mleka w proszku (2 łyżki mleka w proszku, słodzik, 2 łyżki wody, opcjonalnie aromat.
Świetny pomysł na wykorzystanie serka wiejskiego, który zalegał w lodówce a szkoda go było wyrzucić. Zrobiłam bez jagód i też są świetne. Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńZamiast jagód można dac żurawinę :) bo pysznie smakują z czymś kwaskowatym :) ale bez niczego też robiłam, są pyszne :)
OdpowiedzUsuń