Niesamowicie kremowy naleśnik z pyszną polewą. Całość rozpływa się w ustach zarówno na gorąco jak i na zimno. Gorący naleśnik jest słodko-słonawy, natomiast ostudzony smakuje tylko słodyczą.
- Zmieszać w kubeczku składniki na polewę, odstawić na bok.
- Patelnię przetrzeć olejem, rozgrzać na średnim gazie.
- Jajko zmieszać ze skrobią (nie ubijać, nie roztrzepywać mocno).
- Dodać barwnik i słodzik, wymieszać.
- Dodać serek wiejski i aromat.
- Przelać masę na patelnię, zmniejszyć gaz do minimum.
- Grudki serka rozłożyć równomiernie po patelni.
- Prażyć kilka minut z obu stron (z drugiej strony krócej).
- Naleśnik złożyć wg. gustu - zwinąć w rulon z polewą w środku lub polać złożony w trójkąt.
Jaka to bedzie skrobia jesli nie mam budyniu smietankowego, kukurydziana plus aromat?
OdpowiedzUsuńZiemniaczana :)
OdpowiedzUsuńBudynie to ziemniaczana a puddingi to kukurydziana.
Wszystko fajnie, tylko naleśniki nie chcą się "zbić" i dać przewrócić na drugą stronę.
OdpowiedzUsuńRobię maleńkie jakby racuszki, a nie mogę ich przewrócić, bo się sypią.