Miękkie, ale zbite i treściwe. W sam raz do pracy lub do szkoły
- 200g twarogu
- 6 łyżek otrębów (4o+2p)
- słodzik do smaku
- 0,5 płaskiej łyżeczki sody lub 1 łyżeczka proszku
- 2 łyżki mleka w proszku
- 2 jajka
- odrobina aromatu wiśniowego (klik)
- 1-2 łyżki jagód goji lub żurawiny
- polewa czekoladowa: 1 łyżka mleka w proszku, 2 łyżeczki kakao, słodzik, 1,5 łyżki wody (proporcje mogą być inne w zależności od wilgotności mleka i wielkości łyżek)
- Piekarnik rozgrzać do 170*, blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Wszystkie składniki zmiksować.
- Z masy formować wałeczki.
- Układać na blasze.
- Piec do zrumieniania ok. 30 minut.
- Ostudzić na kratce.
- Zmieszać składniki na polewę, gdyby była zbyt rzadka dodać odrobinę mleka w proszku lub odstawić do lodówki.
- Batony oblać polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)