sobota, 30 marca 2013

Batoniki Wiśniowe w Czekoladzie - Dieta Dukana


Miękkie, ale zbite i treściwe. W sam raz do pracy lub do szkoły
  • 200g twarogu
  • 6 łyżek otrębów (4o+2p)
  • słodzik do smaku
  • 0,5 płaskiej łyżeczki sody lub 1 łyżeczka proszku
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 2 jajka
  • odrobina aromatu wiśniowego (klik)
  • 1-2 łyżki jagód goji lub żurawiny
  • polewa czekoladowa: 1 łyżka mleka w proszku, 2 łyżeczki kakao, słodzik, 1,5 łyżki wody (proporcje mogą być inne w zależności od wilgotności mleka i wielkości łyżek)
  1. Piekarnik rozgrzać do 170*, blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Wszystkie składniki zmiksować.
  3. Z masy formować wałeczki.
  4. Układać na blasze.
  5. Piec do zrumieniania ok. 30 minut.
  6. Ostudzić na kratce.
  7. Zmieszać składniki na polewę, gdyby była zbyt rzadka dodać odrobinę mleka w proszku lub odstawić do lodówki.
  8. Batony oblać polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...