Lody w wersji sorbetowej. Myślę, że ciekawie byłoby je skruszyć przed jedzeniem.
- 1 mały jogurt naturalny
- zaprawa (syrop) bez cukru o smaku malinowym
- woda
- opcjonalnie dodatki typu kwasek cytrynowy lub słodzik.
- Jogurt zmieszać z kilkoma łyżkami syropu. Smak i kolor powinny być dość intensywne.
- Dodać tyle łyżek wody, by masa była rozrzedzona, ale intensywna w smaku.
- Przelać do małych foremek (plastikowe, silikonowe, specjalne foremki na lody).
- Wstawić do zamrażarki na kilka godzin lub na całą noc (w międzyczasie, gdy masa się zmrozi włożyc patyczki).
- Wyjąć od 10-30 minut przed spożyciem.
Gdzie można znaleźć syrop bez cukru?:)
OdpowiedzUsuńA gdzie kupujesz tą zaprawę???Kiedyś była w Lidlu ale już ponad rok jej nie widzę...:(
OdpowiedzUsuńJa kupuję Bajeczny Sad w osiedlowym sklepie Abc :)
OdpowiedzUsuńTo jest to samo co w lidlu, tylko w sklepach poszukać trzeba osiedlowych, w marketach tez często mozna trafić ale na bardziej rozrzedzone w kauflandzie są też, wystarczy poczytac etykietki :)