ZNAJDŹ PRZEPIS

wtorek, 20 grudnia 2011

Muffiny Warzywne - Dukan

  • 6 łyżek otrębów (4o+2p) NIE mielonych
  • 3 łyżki suszu warzywnego (używam "Włoszczyzna Suszona Knorr")
  • 3/4 płaskiej łyżeczki soli
  • 0,5 płaskiej łyżeczki sody
  • 200g serka wiejskiego
  • 1 jajko
Świetnie smakują z odrobiną musztardy jak i same :) Smakują troszkę jak rosołek w bułce.
  1. Piekarnik rozgrzać do 180* 
  2. Wszystkie składniki wymieszać w podanej kolejności. 
  3. Nałożyć do silikonowej formy na muffiny lub metalowej wyłożonej papierem do pieczenia (nie pamiętam niestety ile wyszło). 
  4. Piec 35 minut, po upieczeniu wyjąć z formy i położyć w wyłączonym piecu na kratce i zostawić na kilka godzin lub przez noc do całkowitego obeschnięcia z wilgoci. 
  5. Jeść same lub z odrobiną musztardy.

3 komentarze:

  1. do jakiego poziomu "zalewasz" formę do muffin? Ja zalałam do poziomu foremki i niestety połowa wypełzła na zewnątrz :/

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialneeeeee!!!!! Trochę mi się zapomniało o nich, gdy były w piecu, więc miały ciemniejszą skórkę, ale za to smakowały jak prawdziwy chleb tylko z warzywnym posmakiem. To teraz będzie moje pieczywo nr 1! Dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...