ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 3 grudnia 2011

Chipsy z Selera - Dukan

  • seler (korzeń)
  • czosnek w proszku
  • opcjonalnie odrobina soli lub przyprawy
Chipsów po pokrojeniu wydaje się dużo, ale w piecu tracą wodę więc się kurczą, polecam wykorzystać niewielki seler lub pół dużego ponieważ lekko ostry smak selera po długim jedzeniu może się znudzić :)
  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180*-200*  lub temp pomiędzy (trudno określić, bo piekłam w 2 piecach i w każdym musiałam ustawić inną temp.) 
  2. Seler obrać, umyć i obieraczką do warzyw wycinać cienkie i nieduże paski. 
  3. Ułożyć na blasze, najlepiej żeby nie leżały jeden na drugim. 
  4. Piec aż zaczną się rumienić mocno i będą już trochę chrupkie, wyjąć i odparować na kratce, żeby były całe chrupkie. 
  5. Posypać czosnkiem :)

1 komentarz:

  1. kiedyś robiłam frytki i były super :)
    dziś wypróbuję chipsy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...