Cielęcina z Makaronem - Dukan
- 350g cielęciny
- Delikat czerwony + sos sojowy
- 150ml wody
- 1 jajko
- 1-2 łyżki skrobi kukurydzianej
- jogurt naturalny (użyłam Zott)
Delikatne mięso, pyszny makaron i jogurt przełamujący smak swoim lekkim kwaskiem.
- Cielęcinę umyć, pokroić w kostkę, zamarynować w Delikacie i sosie sojowym (niezbyt dużo).
- Odstawić pod przykryciem na całą noc.
- Włożyć mięso do małego garnka, zalać wodą.
- Dusić na maleńkim ogniu przez 1godzinę i 10 minut.
- W międzyczasie rozmieszać skrobię z jajkiem.
- Po ugotowaniu mięsa, wyjąć je a do gotującej wody wlewać masę jajeczną na kluski (powoli i tuż nad wodą, najpierw połowę i po kilku chwilach zamieszać lekko zbierając z dna, potem resztę).
- Gotować ok 2 minut, włożyć mięso, wymieszać.
- Przełożyć na talerz i polać jogurtem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)