ZNAJDŹ PRZEPIS

niedziela, 11 grudnia 2011

Cielęcina z Makaronem - Dukan

  • 350g cielęciny
  • Delikat czerwony + sos sojowy
  • 150ml wody
  • 1 jajko
  • 1-2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • jogurt naturalny (użyłam Zott)
Delikatne mięso, pyszny makaron i jogurt przełamujący smak swoim lekkim kwaskiem.  
  1. Cielęcinę umyć, pokroić w kostkę, zamarynować w Delikacie i sosie sojowym (niezbyt dużo). 
  2. Odstawić pod przykryciem na całą noc. 
  3. Włożyć mięso do małego garnka, zalać wodą. 
  4. Dusić na maleńkim ogniu przez 1godzinę i 10 minut. 
  5. W międzyczasie rozmieszać skrobię z jajkiem. 
  6. Po ugotowaniu mięsa, wyjąć je a do gotującej wody wlewać masę jajeczną na kluski  (powoli i tuż nad wodą, najpierw połowę i po kilku chwilach zamieszać lekko zbierając z dna, potem resztę). 
  7. Gotować ok 2 minut, włożyć mięso, wymieszać. 
  8. Przełożyć na talerz i polać jogurtem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...