ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 10 marca 2012

Omlet Serowy - Dukan

Serowo i jajecznie :) Jeśli nie macie dostępu do sera piórko, można by wykorzystać również i domowy ser.
  1. Ser zetrzeć na dużych oczkach.
  2. Rozgrzać patelnię, mały płomień.
  3. Roztrzepać lekko jajko z serem, solą, przyprawami lub szczypiorem.
  4. Przelać na patelnię, prażyć aż masa się lekko zetnie, obrócić na drugą stronę i chwilę podprażyć.
  5. Omlet nie powinien być długo prażony, im krócej tym lepiej.

7 komentarzy:

  1. wygląda pysznie:) jutro jadę po piórko w kawałku. A ile tego sera wziąść?

    OdpowiedzUsuń
  2. Do omleta? ile chcesz.. ja chyba mniej niż 50g starłam :) taki mały kawałeczek :)
    A sobie kupuję zawsze 400g i dzielę na mniejsze kawałki w domu, bo mam wagę to wiem jak sobie pokroić..
    Bo w plastrach to zsycha się szybko.

    OdpowiedzUsuń
  3. o takim serze pierwszy raz słyszę :) omlet wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Oooo.. piórko to od daaawna jest w sprzedaży :)
    Ser jest świetny :) najlepiej kupić w kawałku, bo plasterki szybko schną.

    OdpowiedzUsuń
  5. Zawsze wychodziłam z założenia, że proste przepisy są najlepsze :) Miałam zdjęcie zrobić, ale już część zjadłam i głupio tak. Następnym razem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wiem :) choć i te bardziej złożone pyszne są :)
    Ale jak to się mówi - w prostocie siła :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepyszny właśnie na śniadanko wcinam :) Szkoda ze keczupu nie mam, nie mogę trafić nigdzie tego lajtowego, ale z koncentratem też da się zjeść. Pozdrawiam Magda

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...