Potrawkę możemy wykonać z dowolnych warzyw, takich które lubimy lub aktualnie posiadamy.
Nadaje się jako samodzielne danie, jako dodatek do innych dań, lub baza do warzywnej jajecznicy, itp.
Można ominąć część mięsną, gdy używamy ją jako dodatek do mięs :)
Proporcje są dowolne:
Dodać ser, rozpuścić lekko i na koniec wmieszać koncentrat pomidorowy.
Nadaje się jako samodzielne danie, jako dodatek do innych dań, lub baza do warzywnej jajecznicy, itp.
Można ominąć część mięsną, gdy używamy ją jako dodatek do mięs :)
Proporcje są dowolne:
- mięso mielone (ugotowane)
- parówka/kiełbaska drobiowa
- cebula (pokrojona w w paski)
- kapusta słodka (poszatkowana)
- fasolka szparagowa zielona (pokrojona drobniej)
- papryka czerwona (pokrojona dowolnie)
- ser (starkowany na dużych oczkach)
- koncentrat pomidorowy/sos
- przyprawy (np: pieprz, bazylia, oregano, chilli, czosnek, itp)
Dodać ser, rozpuścić lekko i na koniec wmieszać koncentrat pomidorowy.
nie robilam tego jeszcze ale juz wiem ze nie dalabym do tego cebuli tej bialej czy brazowej niewiem jak ona sie zwie,niecierpie ani gotowanej ani duszonej,ma straszny smak za to cebula czerwona jest idealna do takich rzeczy,kiedys kupowalam wlasnie mieszkanki warzywne stir fry do woka i bylam tam cebula czerwona nooo mega jest,na poczatku wycagalam bo to cebula ble ble a raz sprobowalam i zmienilam zdanie
OdpowiedzUsuńCebula biała albo żółta :) uwielbiam cebule wszystkie - czerwone, żółte, białe, czosnkowe :)
OdpowiedzUsuńWiesz, że ja zawsze sugeruję smak i skład :) więc możesz tam włożyc co tylko chcesz :)