ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 13 sierpnia 2011

Pasta Twarogowo-Rybna - Dukan

  • 200-250g twarogu
  • szczypior posiekany
  • 2 ugotowane jajka
  • puszka ryby 180g (np śledź) w pomidorach lub ugotowany filet z ryby + koncentrat pomidorowy
  • mała cebulka posiekana drobno
  • przyprawy: chilli, pieprz czarny, ewentualnie odrobinka soli, inne do smaku przyprawy wg gustu
  • w dni warzywne - sałata lodowa porwana na małe kawałki
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w miseczce, odstawić na jakiś czas do przegryzienia się smaków.
Pasta smakuje świetnie jako samodzielne danie lub jako dodatek do pieczywka :)
Przygotowanie trwa tylko kilka minut.

10 komentarzy:

  1. Rzadko piszę ale często korzystam z Twoich przepisów :) Przeszłam właśnie na III fazę ( w pół roku schudłam prawie 20 kg) . Dziękuję Ci za te przepisy. Dzięki nim ta dieta nie jest tak monotonna jak się niektórym wydaje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo miło mi to słyszeć :) (właściwie czytać)
    Jedzenie dobrych i ciekawych rzeczy bardzo poprawia samopoczucie w czasie diety i pozwala eliminować podjadanie niedozwolonych :)
    pozdrawiam :) i życzę wytrwałości na 3 fazie, która moim zdaniem jest największym egzaminem dla nas w czasie diety :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pytanko poboczne - czy można używać foremek silikonowych do mikrofali?

    OdpowiedzUsuń
  4. Trzeba było na czacie napisać :)
    Foremki muszą mieć oznaczenia wybite pod spodem jaka temp, mikrofala, zmywarka itp
    Jeśli ich nie ma i nie kupiłaś w opakowaniu na którym by pisało czy można czy nie to i tak wydaje mi się, że wszystkie się nadają.
    Ja mam takie formy co są wybite i nie są i w mikrofali używałam, ale trzeba pilnować by nie przekroczyć chyba 220*

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam! Mam pytanie, cy można na dukanie jeść rybe z puszki np, śledź czy szprot w pomidorach?

    OdpowiedzUsuń
  6. Ogólnie nie można do 3 fazy tych, które maja olej w składzie :) ale jeśli jest to sos własny lub nie mają dodatku oleju to jak najbardziej :)
    Ale trudno pewnie takie dostać :)
    Ja przymykam na to oko, bo taką puszkowaną rybę zdarza mi się jeść 1 raz w roku i jest ona w pomidorach :) ale staram się wybrać taką co to ma najwięcej ryby w składzie a najmniej oleju.
    Zaznaczam, że tak jak tutaj jem to z twarogiem, żeby białkiem, które zawiera twaróg zbić ewentualny dodatek tłuszczu z puszki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wypróbowałam - pycha :) Wielkie dzięki za bloga :) Ewa

    OdpowiedzUsuń
  8. czy można taką pastę np z samego chudego twarożka i rybek w pomidorkach jeść w 1 fazie?
    Ania

    OdpowiedzUsuń
  9. jeśli nie piszesz o uderzeniówce, a o dniach białkowych na 2 fazie to tak.

    OdpowiedzUsuń
  10. ja uwielbiam tą salatke!czasem dodaje korniszonki chili (z biedronki)
    wczoraj mialam caly dzien smaka na rolmopsy w occie- kupilam i pochłonęłam caly sloik! mam nadzieje, że to dozwolone....

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...