ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 30 maja 2011

Naleśniki orzechowe - Dukan

  • 2 jajka
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego lub innego plus odrobina kakao
  • słodzik (dałam 7 tabletek)
  • aromat orzecha włoskiego (1/4 łyżeczki, tj na czubek)
  • ok 0,5 szklanki mleka
  • krem waniliowy z serka lub twarożku
Rozgrzać teflon, można uprzednio dać 2 krople oleju i rozetrzeć ręcznikiem papierowym.
Wszystkie składniki zmiksować lub zmieszać, wlewać na patelnię cienką warstwę naleśnika. obracać, gdy brzegi będą same odchodzić. 
Posmarować kremem, zawinąć :)

5 komentarzy:

  1. ile mniej więcej wychodzi Ci naleśników? Tak żebym mogła sobie ciasto rozplanować

    OdpowiedzUsuń
  2. średnio 4-5, zależy ile dasz twarożku, ja daję czubatą łychę :) i one są cienutkie te naleśniki, bo grube pękają i jest mało.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne nalesniki - to jest to czego mi sie chcialo :) polecam wszystkim .

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciesze się, że smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  5. zrobiłam, pyszności:) tylko mniej posłodziłam :) wyszły 4naleśniki z średniej patelni! karolina

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...