ZNAJDŹ PRZEPIS

niedziela, 8 maja 2011

Maślany popcorn


Domowy maślany popcorn? Proszę bardzo, choć może da radę zrobić na maśle? chociaż z doświadczenia wiem, że na maśle się nie smaży :) A więc..
  • 4-5 łyżek oliwy lub oleju (w zależności od garnka może być więcej lub mniej
  • 100g kukurydzy do prażenia
  • sól
  • aromat maślany (średnio 0,5 łyżeczki, ale można dać więcej)
Oliwę wymieszać z aromatem, wlać do garnka i podgrzewać, dodać kukurydzę i prażyć na dużym ogniu aż przestanie strzelać, posolić :)

9 komentarzy:

  1. Ja akurat jestem w 3 fazie diety popcornowej, która generalnie polega na tym, że mogę jeść popcorn zawsze i wszędzie o każdej porze ;-P pozdrawiam czekoladowo!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kobieto, ale mi zrobiłaś smaka, szkoda że na Dukanie nie można takiego cuda wcinać :)
    Ale się dzisiaj zdziwiłam, kiedy wydawało mi się, że widzę Ciebie i Twojego chłopaka :)) Ale od razu sprawdziłam skąd jesteś i niestety, ja jestem z Opola :D W każdym razie pozdrawiam i czekam na nowe przepisy, bo Twojego bloga mam w ulubionych i sprawdzam regularnie : )

    OdpowiedzUsuń
  3. witam Opolankę:) ja z okolic:)

    OdpowiedzUsuń
  4. witam :) ja z wioski opolskiej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chaveta, daleeeko od ciebie mieszkam :D
    Można było mnie zobaczyć 11-13 maja w toruniu, gdyni, warszawie i bygdoszczy :D Bo byłam z facetem w trasie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Światowa Kobitka z Ciebie :) buziaki :*

    OdpowiedzUsuń
  7. :) a padnięta, że szok.. ledwo żyję :) Ale było fantastycznie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ok co z tym popcornem na dukanie? Ślinka mi cieknie...jestem uzależniona...a tu u Ciebie takie cuuuda...

    OdpowiedzUsuń
  9. Jest na dole napisane, że od 3-ciej fazy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...