ZNAJDŹ PRZEPIS

piątek, 27 maja 2011

Moje MENU - Dukan

26.05.2011 Czwartek
  • twaróg na słono z jajkiem, szynką, szczypiorem, jogurtem i przyprawami
  • 3 bułeczki mleczno-maślane z jajkiem, serkiem i wędliną
  • pulpety z sosem koperkowym
  • kawałek tortu z galaretkami (nowy przepis)
  • otrębowy ryż na słodko z syropem malinowym
  • gotowany kadłubek z kurczaka :) 
27.05.2011 Piątek
  • placki ziemniaczane na bogato :)
  • twaróg na słono (jak dzień wcześniej)
  • kurczak smażony na ostro z odrobiną jogurtu
  • kawałek tortu z galaretkami

2 komentarze:

  1. Mam pytanie. Może troszkę akurat nie w temacie postu ale... na stronie wypiekarnia.pl którą polecasz są aromaty w płynie i w proszku. Które wg.Ciebie są lepsze. Próbowałaś takich i takich? Jak z wystarczalnością? Smakiem? Czym poza cenną się różnią?
    Będę bardzo wdzięczna za rade ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Osobiście wolę proszkowe, niestety nie miałam tych płynnych (tylko z innej firmy, ale one nie były do pieczenia), babeczka mówiła, że płynne do pieczenia tez się nadają, moja znajoma miała miodowy w płynie i mówiła, że jest spoko :)
    Różnią się ceną, bo płynne są skoncentrowane więc buteleczka jest mała a proszkowych jest dużo, wydajność proszkowych jest bardzo duża, bo dodaje się ich tylko po szczypcie, rzadko kiedy daję więcej niż 1/4 łyżeczki (zależy od ilości masy)
    Smaki opisywałam tutaj w poście, możesz poszukać :)
    Niedługo będę robić zamówienie więc zapewne trafią mi się płynne, choć przyznam, że wolę proszkowe, bo wiem ile ich dodawać :)
    Mam nadzieje, że wyjaśniłam wszystko, jak co to pisz :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...